ΛΕΒΕΝΤΗ ΗΡΩ

Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973, είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Κατέχει μελετητικό πτυχίο Γ’ τάξης στην κατηγορία 21 (γεωτεχνικές μελέτες) και Α’ τάξης στην κατηγορία 08 (στατικές μελέτες).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1996), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωτεχνική Μηχανική και την Τεχνική Σεισμολογία στο Imperial College (1998, MSc, DIC).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Συνεργάστηκε με το γραφείο μελετών «Χ. Κιρπότιν – Ε. Κυριαζής – Γ. Βροχίδης, Σύμβ. Μηχανικοί Ο.Ε.» για δύο έτη (1996/1998) και συμμετείχε στην εκπόνηση μελετών αναπαλαίωσης κτιρίων και στην επίβλεψη μελετών και κατασκευής.

Από το 1999 έως το 2014 υπήρξε μόνιμος συνεργάτης  των εταιρειών  Σωτηρόπουλος και Συν/τες ΑΤΕ, Γεωμηχανική ΑΤΕ και Υδροέρευνα ΑΕ και από το 2014 έως σήμερα είναι εταίρος και διαχειριστής της ΑΤΕΝΕΙΑ ΙΚΕ.

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην εκπόνηση και συντονισμό Γεωτεχνικών Μελετών και Ερευνών, τόσο σε μεγάλα έργα υποδομών, κυρίως αυτοκινητοδρόμων, σιδηροδρομικών έργων, ειδικών κτιριακών έργων, λιμενικών και υδραυλικών έργων όσο και σε ευρύ φάσμα ιδιωτικών έργων. Επιπλέον έχει εμπειρία σε παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για το Ελληνικό Δημόσιο και κατασκευαστικές εταιρίες και ιδιώτες, με ειδίκευση σε συγκοινωνιακά έργα και έργα βαθιών αντιστηρίξεων (κτιριακά και λιμενικά) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ανάμεσα σε πλήθος μεγάλων έργων υποδομών στα οποία έχει εκπονήσει ή και συντονίσει τη γεωτεχνική μελέτη ή έχει παράσχει υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: Ιόνια Οδός, Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης, Επέκταση Καλαμαριάς/Σταυρούπολης, Αττικό Μετρό Αμαξοστάσιο Ελαιώνα,  Σιδηροδρομική Γραμμή ΟΣΕ σε διάφορα τμήματα, Εγνατία Οδός, Αυτ/μος ΠΑΘΕ, Υπογειοποίηση ΗΣΑΠ, Λιμάνι Πάτρας, Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Ταμιευτήρας Κάρλας, Μαρίνα Λευκάδας και Μυτιλήνης, Fujairah Port Βόρεια επέκταση λιμένα, Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας, Αεροδρόμιο Σούδας, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Γουλανδρή.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Είναι μέλος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στην Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Εδαφομηχανικής και Γεωτεχνικής Μηχανική, στην International Society of Soil Mechanics and Geotechnical Engineering και στην International Society of Rock Mechanics.

ΓΛΩΣΣΕΣ

Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

ΛΕΒΕΝTΗ ΗΡΩ

Πολιτικός Μηχανικός